Darmowa dostawa od 150 zł

PLACUSZKI Z FASOLI I WARZYW

Składniki:

 

300 gramów białej fasoli Lestello
1 czerwona papryka
2 jajka
2 łyżki mąki ziemniaczanej
Kilka liści kapusty
1 pęczek szczypiorku
Olej do smażenia
Sól i pieprz
1 łyżka słodkie wędzonej papryki

 


 

Przygotowanie:

Fasolę namoczyć przez noc. Następnego dnia ugotować ją do miękkości. Ostudzić i zblendować. Dodać drobno posiekaną kapustę oraz szczypiorek i pokrojoną w drobna kosteczkę paprykę. Wszystko razem wymieszać. Podsypać mąką ziemniaczaną i doprawić sola, pieprzem i słodką wędzoną papryką. Wbić jajka i wyrobić ciasto. Formować placuszki, które smażyć na złoty kolor z każdej strony na rozgrzanym na patelni oleju.  
SmacznegoJ