Darmowa dostawa od 400 zł

PLACUSZKI GRYCZANO - RYŻOWE

Składniki
  • 1 szklanka ugotowanej kaszy gryczanej Lestello
  • 1 szklanka ugotowanego ryżu basmati Lestello
  • Pół cukinii
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 cebula
  • 4 jajka
  • 50 gramów mąki pszennej
  • Sól
  • Pieprz
  • Olej do smażenia

Sposób przygotowania

Cukinię zetrzeć na tarce i odsączyć z nadmiaru wody. 
Na patelni rozgrzać 1 łyżkę oleju i zeszklić, pokrojoną w kosteczkę cebulę i czosnek. Dodać cukinię i smażyć całość przez około 3 minuty. Odstawić do ostudzenia. 
Do miski przełożyć cukinię z cebulą oraz ryż i kaszę gryczaną. Dodać jajka oraz mąkę i wyrobić ciasto. 
Z gotowego ciasta formować placuszki, które należy smażyć na złoty kolor na rozgrzanym na patelni oleju. Usmażone placki odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. 
Smacznego?
 

Zostaw komentarz

Pamiętaj, że komentarze muszą zostać zatwierdzone przed ich opublikowaniem