Darmowa dostawa od 400 zł

Piyaz – turecka sałatka z białej fasoli

Składniki:

1 szklanka białej fasoli Lestello

1 duża cebula cukrowa

Pół pęczka natki pietruszki

1 mała ostra papryczka

Sok z 1 cytryny

Sok z 1 limonki

2 łyżki oliwy z oliwek

Sól

Pieprz

Przygotowanie:

Fasolę ugotujcie według instrukcji na opakowaniu producenta. Następnie odcedźcie i ostudźcie.

Cebulę pokrójcie w pióra i zalejcie sokiem z cytryny i limonki. Odstawcie na 2 godziny do lodówki.

Do ostudzonej fasoli dodajcie cebulę z całym sokiem oraz pokrojoną drobno papryczkę i natkę pietruszki. Doprawcie solą i pieprzem do smaku i wymieszajcie. Całość wstawcie na godzinę do lodówki.

Podawajcie schłodzoną.

Zostaw komentarz

Pamiętaj, że komentarze muszą zostać zatwierdzone przed ich opublikowaniem