Darmowa dostawa od 180 zł

Pieczona fasola w sosie pomidorowym

Składniki:

1 opakowanie fasoli jaś karłowy Lestello

1 duża cebula

1 łyżka miodu

50 ml octu winnego

1 łyżka sosu Worcester

500 gramów passaty pomidorowej

2 łyżeczki brązowego cukru

2 ząbki czosnku

1⁄2 łyżeczki pieprzu cayenne

Sól i pieprz

Olej do smażenia

 

Przygotowanie:

Fasole ugotujcie do miękkości według instrukcji na opakowaniu producenta.

Na patelni rozgrzejcie 3 łyżki oleju i wrzućcie pokrojona w drobną kosteczkę cebule i czosnek. Smażcie, aż będą szkliste.

Następnie dodajcie miód i ocet. Na tym etapie należy smażyć, cały czas mieszając, do momentu aż ocet prawie całkowicie wyparuje. Teraz należy dodać sos Worcester, passatę pomidorową, fasolę, cukier oraz pieprz cayenne. Wszystko wymieszać i gotować na małym ogniu, aż sos odparuje. W zależności od tego, czy wolicie ją bardziej, czy mniej gęstą, sami zdecydujecie, kiedy jest dla Was najlepsza.

Na koniec doprawcie całość solą i pieprzem do smaku. Smacznego ☺

Zostaw komentarz

Pamiętaj, że komentarze muszą zostać zatwierdzone przed ich opublikowaniem