Darmowa dostawa od 400 zł

Pasztet z zielonej soczewicy, grzybów i orzechów ...

Składniki

  • 1 opakowanie zielonej soczewicy Lestello
  • Szklanka orzechów włoskich
  • 400 gram pieczarek
  • 3 łyżki masła
  • 1 łyżeczka suszonego majeranku
  • 1 łyżeczka suszonego tymianku
  • Sól i pieprz ziołowy

Sposób przygotowania

Soczewicę namoczyć przez noc, a następnie ugotować do miękkości. Pieczarki pokroić w drobną kosteczkę i wrzucić na rozpuszczone w rondelku masło. Dusić pod przykryciem przez około 15 minut. Co jakiś czas należy je pomieszać. Następnie odstawić do ostudzenia. Soczewicę, pieczarki oraz orzechy umieścić w misie blendera i zmiksować na jednolitą masę. Dodać majeranek, tymianek oraz sól i pieprz do smaku. Wymieszać do połączenia składników. Pasztet trzymać w słoiku w lodówce. Idealnie nadaje się do smarowania kanapek. Smacznego :)

Zostaw komentarz

Pamiętaj, że komentarze muszą zostać zatwierdzone przed ich opublikowaniem