Darmowa dostawa od 150 zł

PASZTET Z KASZĄ MANNĄ I MARCHEWKĄ

Składniki:

600 g mięsa z udek kurczaka

300 g wędzonego boczku

300 g wątróbki drobiowej

300 g piersi z kurczaka

100 g kaszy manny Lestello

2 marchewki

2 jajka

2 drobno posiekane ząbki czosnku

sól i biały pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Drób ugotuj razem z warzywami w niewielkiej ilości wody. Następnie mięso oddziel od kości.

Drób, boczek, wątróbkę i marchewkę przepuść przez maszynkę do mięsa. Dodaj jajko, przyprawy i kaszę manną, wymieszaj dokładnie i przełóż do wyłożonej papierem do pieczenia formy pasztetowej . Przykryj folią aluminiową i ustaw na głębokiej blasze. Wlej na blachę wrzątek tak aby sięgał do połowy wysokości foremki. Piecz w piekarniku nagrzanym do 160°C przez półtorej godziny. Zdejmij folię i piecz jeszcze 30 minut. Wystudzony pasztet wstaw na noc do lodówki.