Darmowa dostawa od 180 zł

Pasta z czerwonej fasoli z limonką, pomarańcza i kolendrą

Składniki

  • 1 opakowanie czerwonej fasoli Lestello
  • Sok z 2 limonek
  • Skórka starta z jednej pomarańczy
  • Pęczek kolendry
  • 1 łyżeczka ostrej mielonej papryki
  • 1 łyżeczka mielonej wędzonej papryki
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • Sól
  • Pieprz

Sposób przygotowania

Fasolę namoczyć przez noc w zimnej wodzie. Następnie odcedzić i przepłukać. Wlać świeżą wodę i gotować do miękkości. Ostudzić po ugotowaniu. Do miski z fasolą dodać sok z 2 limonek i drobniutko startą skórkę z pomarańczy. Dorzucić drobno posiekaną kolendrę i wszystko razem zmiksować.
Do masy dodać ostrą mieloną paprykę, wędzoną mieloną paprykę oraz dwie łyżki oliwy z oliwek. Całość wymieszać do połączenia składników. Doprawić solą i pieprzem wedle uznania. Smacznego ☺

Zostaw komentarz

Pamiętaj, że komentarze muszą zostać zatwierdzone przed ich opublikowaniem