Pasta z czerwonej fasoli z limonką, pomarańcza i kolendrą

Składniki
- 1 opakowanie czerwonej fasoli Lestello
- Sok z 2 limonek
- Skórka starta z jednej pomarańczy
- Pęczek kolendry
- 1 łyżeczka ostrej mielonej papryki
- 1 łyżeczka mielonej wędzonej papryki
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- Sól
- Pieprz
Sposób przygotowania
Fasolę namoczyć przez noc w zimnej wodzie. Następnie odcedzić i przepłukać. Wlać świeżą wodę i gotować do miękkości. Ostudzić po ugotowaniu. Do miski z fasolą dodać sok z 2 limonek i drobniutko startą skórkę z pomarańczy. Dorzucić drobno posiekaną kolendrę i wszystko razem zmiksować.
Do masy dodać ostrą mieloną paprykę, wędzoną mieloną paprykę oraz dwie łyżki oliwy z oliwek. Całość wymieszać do połączenia składników. Doprawić solą i pieprzem wedle uznania. Smacznego ☺