Darmowa dostawa od 180 zł

Pasta z białej fasoli

Składniki:
  • 1 szklanka fasoli typu jaś Lestello
  • 2 łyżeczki oleju sezamowego
  • 1 łyżeczka suszonego oregano
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka pieprzu ziołowego
  • Sól
  • Pieprz
  • Pół łyżki koperku
  •  

    Przygotowanie:

    Fasolę namoczyć w wodzie przez noc. Następnie przepłukać i ugotować do miękkości w osolonej

    wodzie.

    Gotową fasolę ostudzić i zblendować. Dodać suszone oregano, pieprz ziołowy oraz drobno pokrojony

    czosnek. Całość delikatnie mieszać powoli wlewając olej sezamowy. Na końcu dodać łyżkę świeżo

    pokrojonego koperku i doprawić solą i pieprzem według własnego smaku.

    Zostaw komentarz

    Pamiętaj, że komentarze muszą zostać zatwierdzone przed ich opublikowaniem