Darmowa dostawa od 400 zł

Pasta śniadaniowa z białej fasoli i sera

Składniki (6 porcji):

Półtorej szklanki fasoli drobnej Lestello

150 gramów serka mascarpone

Pół łyżeczki mielonej wędzonej papryki

Świeżo mielony pieprz

Sól

2 łyżeczki drobno posiekanego szczypiorku

Przygotowanie:

Fasolę namoczcie przez noc, a następnie ugotujcie do miękkości. Tak przygotowaną wrzućcie do blendera i dodajcie serek mascarpone, szczypiorek oraz mieloną, wędzoną paprykę. Zblenujdcie na jednolitą masę. Doprawcie do smaku świeżo zmielonym pieprzem i solą. Przełóżcie do miseczki i przechowujcie w lodówce. Idealnie smakuje ze świeżym pieczywem.

Smacznego :)

Zostaw komentarz

Pamiętaj, że komentarze muszą zostać zatwierdzone przed ich opublikowaniem