Darmowa dostawa od 180 zł

Papryka nadziewana z pszenicą ekspandowaną

Składniki

  • 4 papryki
  • 2 cebulę
  • 2 marchewki
  • 2 ząbki czosnku
  • 100 g szynki w kawałku
  • 25-50 g pszenicy ekspandowanej Lestello
  • 2 łyżki tartego sera żółtego
  • sól, pieprz
  • kilka listków bazylii
  • olej

Sposób przygotowania

Cebulę, czosnek i marchewkę obierz. Marchewkę i czosnek zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Cebulę i szynkę pokrój w drobną kostkę. Wszystko razem podduś na oleju. Zdejmij z ognia i wymieszaj z ekspondowanym ziarnem, posiekaną bazylią i żółtym serem. Paprykę umyj, zetnij górę i usuń pestki. Oprósz w środku solą i pieprzem. Papryki wypełnij nadzieniem, przykryj czapeczkami z papryki i wstaw do nagrzanego do 180 st.C piekarnika. Piecz około 25 minut

Zostaw komentarz

Pamiętaj, że komentarze muszą zostać zatwierdzone przed ich opublikowaniem