Darmowa dostawa od 150 zł

Papryka nadziewana

Składniki

  • 30 dag mięsa mielonego
  • 1 torebka ryżu Lestello
  • 1 cebula
  • 1 jajko
  • sól, pieprz
  • 3 duże papryki
  • 2 łyżki tartego żółtego sera

Sposób przygotowania

sposób przygotowania: Ryż ugotować na pół miękko. Cebulę obrać, posiekać i przesmażyć na oleju razem z mięsem. Posolić, popieprzyć i wymieszać z keczupem. Podsmażone mięso wymieszać z ryżem. Z papryk ściąć wieczka, usunąć pestki. Wydrążone papryki nadziewać mięsem z ryżem. Posypać z wierzchu żółtym serem i włożyć do formy. Podlać odrobiną wody i wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 st.C. Piec około 20 minut.