Darmowa dostawa od 400 zł

OSTRA ZUPA Z GROCHEM

Składniki:

300 gramów żółtego grochu Lestello

1 łyżeczka kuminu
1 łyżeczka kukrkumy
2 łyżki oliwy
1 mała cebula
1 papryczka chilli
2 ząbki czosnku
Sól i pieprz

 

Przygotowanie:

Groch opłukać i namoczyć przez noc. 
Kumin i kurkukmę lekko podsmażyć przez około 2 minuty, cały czas mieszając w pustym garnku. Następnie wlać oliwę i rozgrzać ją razem z przyprawami. Dodać drobno posiekaną cebulę, czosnek i papryczkę chilli. Pozbawcie ją jednak małych gniazd nasiennych. Muszą się ładnie zeszklić. Dodajcie groch i podsmażcie przez 2 minuty. Całość zalejcie wodą, tak żeby zakryła całkiem ziarna. Gotujcie do momentu, aż groch będzie miękki. Jeśli woda odparuje, dolejcie jej nieco, żeby wyrównać poziom.
Smacznego 

Zostaw komentarz

Pamiętaj, że komentarze muszą zostać zatwierdzone przed ich opublikowaniem