Darmowa dostawa od 400 zł

Omlet z ekspandowanym owsem i śliwkami

Składniki

  • 2 jajka
  • 1 łyżki mleka
  • 1 łyżka mąki
  • 1/2 szklanki owsa ekspandowanego Lestello
  • olej do smażenia
  • śliwki
  • serek homogenizowany

Sposób przygotowania

Jajka, mleko i mąkę wymieszać dokładnie mikserem. Wsypać owies ekspandowany, wymieszać. Masę wylać na rozgrzaną patelnię z odrobiną oleju. Smażyć z jednej strony aż wierzch się lekko zetnie, a następnie obrócić delikatnie omlet na drugą stronę. Smażyć jeszcze tylko przez krótką chwilę. Śliwki umyć, pokroić na ćwiartki i usunąć pestki. Wrzucić na rozgrzaną patelnię i chwilę poddusić aby puściły sok. Omlet podawać z dodatkiem serka homogenizowanego i podduszonych śliwek.

Zostaw komentarz

Pamiętaj, że komentarze muszą zostać zatwierdzone przed ich opublikowaniem