Mini serniczki jaglane
Składniki:
1 szklanka kaszy jaglanej Lestello
1 puszka mleka kokosowego
2 szklanki mleka
1 łyżeczka cukru waniliowego
Pół szklanki drobnego cukru
1 opakowanie ciasta kruchego
Przygotowanie:Na dno foremek wyłóżcie ciasto kruche i podpieczcie je w nagrzanym do 180 stopniu piekarniku przez około 15 minut.
Kaszę jaglaną wypłuczcie pod bieżącą wodą. Następnie przelejcie ją wrzątkiem i ugotujcie do miękkości w 2 szklankach mleka. Pamiętajcie, żeby cały czas mieszać ją podczas gotowania.
Stałą część mleka koksowego ubijcie w mikserze razem z cukrem waniliowym i drobny cukrem.
Ugotowaną i wystudzoną kaszę wymieszajcie z ubitym mlekiem kokosowym. Gotową masę wyłóżcie na podpieczone spody. Wstawcie do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczcie całość około 30 – 35 minut.
Smacznego. ☺