Darmowa dostawa od 150 zł

Mini serniczki jaglane

Składniki:

1 szklanka kaszy jaglanej Lestello

1 puszka mleka kokosowego

2 szklanki mleka

1 łyżeczka cukru waniliowego

Pół szklanki drobnego cukru

1 opakowanie ciasta kruchego

Przygotowanie:

Na dno foremek wyłóżcie ciasto kruche i podpieczcie je w nagrzanym do 180 stopniu piekarniku przez około 15 minut.

Kaszę jaglaną wypłuczcie pod bieżącą wodą. Następnie przelejcie ją wrzątkiem i ugotujcie do miękkości w 2 szklankach mleka. Pamiętajcie, żeby cały czas mieszać ją podczas gotowania.

Stałą część mleka koksowego ubijcie w mikserze razem z cukrem waniliowym i drobny cukrem.

Ugotowaną i wystudzoną kaszę wymieszajcie z ubitym mlekiem kokosowym. Gotową masę wyłóżcie na podpieczone spody. Wstawcie do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczcie całość około 30 – 35 minut.

Smacznego. ☺