Darmowa dostawa od 400 zł

Lekka sałatka z zielona soczewicą i jajkiem

Składniki

  • 1 szklanka zielonej soczewicy Lestello
  • 2 jajka
  • 1 czerwona papryka
  • 1 czerwona cebula
  • Garść rukoli
  • Oliwa z oliwek
  • Sól czosnkowa
  • Świeżo mielony pieprz

Sposób przygotowania

Soczewicę ugotować do miękkości według instrukcji na opakowaniu.
Jajka ugotować na twardo. Cebulę pokroić w pióra. Paprykę pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w kosteczkę. Na talerz wyłożyć kilka łyżek ugotowanej i ostudzonej soczewicy. Na nią rozłożyć trochę cebuli i papryki. Następnie położyć rukolę. Całość polać 1 łyżką oliwy z oliwek. Na wierzch położyć, ugotowane na twardo i przekrojone na pół, jajko. Posypać solą i świeżo zmielonym pieprzem. Z podanego przepisu wyjdą dwa, pełne smaku i aromatu talerze sałatki. Smacznego ☺

Zostaw komentarz

Pamiętaj, że komentarze muszą zostać zatwierdzone przed ich opublikowaniem