Lekka sałatka z gryką ekspandowaną
Składniki
- 1 papryka czerwona
- 1 papryka zielona
- 1 papryka żółta
- Miks sałat
- 1 świeży ogórek
- 3 łyżki gryki ekspandowanej Lestello
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- Szczypta papryki suszonej
- Szczypt bazylii suszonej
Sposób przygotowania
Umyjcie warzywa i sałaty. Ogórek obierzcie ze skórki i pokrójcie w kostkę. Papryki również pokrójcie w kostkę. Wszystko razem wrzućcie do miski i wymieszajcie. Do szklanki wlejcie dwie łyżki oliwy z oliwek, sok z cytryny oraz dodajcie szczyptę papryki suszonej oraz bazylii. Energiczne wymieszajcie. Całość wlejcie do miski z warzywami i sałatami. Wymieszajcie dwiema łyżkami. Przed podaniem posypcie wszystko ekspandowaną gryką.