Darmowa dostawa od 400 zł

Kuskus z rzodkiewką i pomidorami

Składniki

  • 2 szklanki kaszy kuskus Lestello
  • 4 rzodkiewki
  • 2 pomidory
  • Pęczek szczypiorku
  • 500 ml bulionu warzywnego
  • Sok z 1 limonki
  • Sól
  • Pieprz

Sposób przygotowania

Kuskus należy przełożyć do garnka i zalać go gorącym bulionem warzywnym. Następnie należy go przykryć i odstawić na 5 minut. Po tym czasie zdjąć przykrywkę i wystudzić kaszę. Rzodkiewki i pomidora pokroić w półksiężyce. Szczypiorek drobno posiekać. Tak przygotowane warzywa dodać do kaszy. Wymieszać, doprawić sokiem z limonki oraz solą i pieprzem do smaku. Smacznego ☺

Zostaw komentarz

Pamiętaj, że komentarze muszą zostać zatwierdzone przed ich opublikowaniem