Darmowa dostawa od 400 zł

Kuskus z brukselką, grzybami, marchewką i przyprawami

Składniki

  • 1 szklanka kuskusu Lestello
  • 1 mała pierś z kurczaka
  • 1 opakowanie mrożonej brukselki
  • 1 duża marchewka
  • Około 10 pieczarek
  • 1 łyżka masła
  • Sok z 1 limonki
  • Dwie łyżki oliwy z oliwek
  • Sól
  • Pieprz
  • 1,5 szklanki wrzątku
  • 1 szklanka bulionu warzywnego

Sposób przygotowania

Do garnka wlać wrzątek i dodać sól oraz 1 łyżkę masła. Wymieszać i wsypać kuskus. Przykryć i odstawić na około 5 minut. Po tym czasie rozdrobnić kuskus widelcem. Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek i wrzucić pokrojone w plasterki pieczarki. Po około 10 minutach dodać pokrojoną w kosteczkę pierś z kurczaka. Smażyć razem około 6 minut. Po tym czasie dodać ugotowaną i pokrojoną w plasterki marchewkę oraz ugotowaną brukselkę. Dolać sok z limonki oraz szklankę bulionu warzywnego. Wrzucić kuskus, wymieszać i dusić cały czas mieszając około 10 minut. Smacznego :)

Zostaw komentarz

Pamiętaj, że komentarze muszą zostać zatwierdzone przed ich opublikowaniem