Kuskus z brukselką, grzybami, marchewką i przyprawami
Składniki
1 szklanka kuskusu Lestello
1 mała pierś z kurczaka
1 opakowanie mrożonej brukselki
1 duża marchewka
Około 10 pieczarek
1 łyżka masła
Sok z 1 limonki
Dwie łyżki oliwy z oliwek
Sól
Pieprz
1,5 szklanki wrzątku
1 szklanka bulionu warzywnego
Sposób przygotowania
Do garnka wlać wrzątek i dodać sól oraz 1 łyżkę masła. Wymieszać i wsypać kuskus. Przykryć i odstawić na około 5 minut. Po tym czasie rozdrobnić kuskus widelcem. Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek i wrzucić pokrojone w plasterki pieczarki. Po około 10 minutach dodać pokrojoną w kosteczkę pierś z kurczaka. Smażyć razem około 6 minut. Po tym czasie dodać ugotowaną i pokrojoną w plasterki marchewkę oraz ugotowaną brukselkę. Dolać sok z limonki oraz szklankę bulionu warzywnego. Wrzucić kuskus, wymieszać i dusić cały czas mieszając około 10 minut. Smacznego :)