Darmowa dostawa od 400 zł

Kuskus na zielono z granatem i miętą

Składniki

  • 1 opakowanie kaszy kuskus Lestello
  • Pęczek świeżej mięty
  • Garść liści szpinaku
  • 1 owoc granatu
  • Pół łyżeczki suszonej bazylii
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • Sok wyciśnięty z 2 limonek
  • Sól
  • Pieprz

Sposób przygotowania

Kasze kuskus ugotować na sypko, według instrukcji na opakowaniu producenta. Do misy blendera wrzuć szpinak, miętę oraz dodaj oliwę z oliwek i sok z limonek. Całośc zblenduj. Powstałą masę dodaj do kaszy kuskus wraz z suszoną bazylią. Wymieszaj. Na koniec dodaj pestki z owocu granatu oraz dopraw do smaku solą i pieprzem. Wymieszaj i gotowe. Smacznego :)

Zostaw komentarz

Pamiętaj, że komentarze muszą zostać zatwierdzone przed ich opublikowaniem