KURCZAK Z CZERWONĄ FASOLĄ I ANANASEM
Składniki
- Półtorej szklanki czerwonej fasoli Lestello
- Pół puszki ananasa w kostce
- Półtorej szklanki mrożonej zielonej fasolki
- 1 pierś z kurczaka
- Pół szklanki śmietanki kremówki
- Pół łyżeczki curry
- Pół łyżeczki wędzonej papryki
- Sól
- Pieprz
- 2 łyżki oliwy z oliwek
Sposób przygotowania
Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek i wrzucić na nią pokrojoną w kosteczkę pierś z kurczaka obtoczona w przyprawie curry i wędzonej papryce. Gdy pierś się ładnie podsmaży dodać zielona fasolkę szparagową. Smażyć, aż fasolka zmięknie. Dodać czerwona fasolę i stopniowo, cały czas mieszając, wlewać śmietankę. Gdy śmietanka osiągnie temperaturę dania dodać ananasa, przykryć je i dusić całość jeszcze przez 3 minuty, co jakiś czas mieszając. Gotowe danie wyłożyć na talerze.
Smacznego