Darmowa dostawa od 180 zł

KURCZAK Z CZERWONĄ FASOLĄ I ANANASEM

Składniki

  • Półtorej szklanki czerwonej fasoli Lestello
  • Pół puszki ananasa w kostce
  • Półtorej szklanki mrożonej zielonej fasolki
  • 1 pierś z kurczaka
  • Pół szklanki śmietanki kremówki
  • Pół łyżeczki curry
  • Pół łyżeczki wędzonej papryki
  • Sól
  • Pieprz
  • 2 łyżki oliwy z oliwek

Sposób przygotowania

Fasolę namoczyć przez noc w wodzie. Następnego dnia ugotować ją na miękko. 
Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek i wrzucić na nią pokrojoną w kosteczkę pierś z kurczaka obtoczona w przyprawie curry i wędzonej papryce. Gdy pierś się ładnie podsmaży dodać zielona fasolkę szparagową. Smażyć, aż fasolka zmięknie. Dodać czerwona fasolę i stopniowo, cały czas mieszając, wlewać śmietankę. Gdy śmietanka osiągnie temperaturę dania dodać ananasa, przykryć je i dusić całość jeszcze przez 3 minuty, co jakiś czas mieszając. Gotowe danie wyłożyć na talerze.
Smacznego
 

Zostaw komentarz

Pamiętaj, że komentarze muszą zostać zatwierdzone przed ich opublikowaniem