Darmowa dostawa od 180 zł

Kuchnie świata – tacos

Składniki:

12 sztuk gotowych kukurydzianych tacos

400 gram mielonego mięsa wołowego

500 gram pomidorów w puszcze

400 gram fasoli czerwonej Lestello

1 ząbek czosnku

1 cebula

1 czerwona cebula

1 zielona papryka

180 gram kukurydzy

1 pęczek natki pietruszki

100 gram sera mozzarella

1 łyżeczka chili w proszku

1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki

Sól

Pieprz kolorowy

Olej do smażenia

Przygotowanie:

Fasolę namoczcie przez noc, a następnego dnia ugotujcie do miękkości.

Cebulę, cebulę czerwoną, paprykę i czosnek pokrójcie w drobną kosteczkę. Natkę pietruszki drobno poszatkujcie.

Rozgrzejcie 3 łyżki oleju na dużej patelni. Następnie wrzućcie cebulę i czosnek i podsmażajcie je przez około 5 minut. Po tym czasie dorzućcie mięso wołowe i usmaż. Na koniec dodajcie zmiksowane pomidory oraz sól, pieprz chili i słodką mieloną paprykę, wymieszajcie i podgrzewajcie całość około 5 minut. Sos musi trochę odparować. Na samy końcu dorzućcie ugotowaną wcześnie fasolę i wymieszajcie.

Na dno kukurydzianych tacos wyłóżcie pokrojoną czerwoną cebulę i zielona paprykę. Na górę nałóżcie usmażoną z fasolą wołowinę. Całość posypcie natką pietruszki.

Smacznego

Zostaw komentarz

Pamiętaj, że komentarze muszą zostać zatwierdzone przed ich opublikowaniem