Kuchnie świata – tacos
12 sztuk gotowych kukurydzianych tacos
400 gram mielonego mięsa wołowego
500 gram pomidorów w puszcze
400 gram fasoli czerwonej Lestello
1 ząbek czosnku
1 cebula
1 czerwona cebula
1 zielona papryka
180 gram kukurydzy
1 pęczek natki pietruszki
100 gram sera mozzarella
1 łyżeczka chili w proszku
1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki
Sól
Pieprz kolorowy
Olej do smażenia
Przygotowanie:Fasolę namoczcie przez noc, a następnego dnia ugotujcie do miękkości.
Cebulę, cebulę czerwoną, paprykę i czosnek pokrójcie w drobną kosteczkę. Natkę pietruszki drobno poszatkujcie.
Rozgrzejcie 3 łyżki oleju na dużej patelni. Następnie wrzućcie cebulę i czosnek i podsmażajcie je przez około 5 minut. Po tym czasie dorzućcie mięso wołowe i usmaż. Na koniec dodajcie zmiksowane pomidory oraz sól, pieprz chili i słodką mieloną paprykę, wymieszajcie i podgrzewajcie całość około 5 minut. Sos musi trochę odparować. Na samy końcu dorzućcie ugotowaną wcześnie fasolę i wymieszajcie.
Na dno kukurydzianych tacos wyłóżcie pokrojoną czerwoną cebulę i zielona paprykę. Na górę nałóżcie usmażoną z fasolą wołowinę. Całość posypcie natką pietruszki.
Smacznego