Darmowa dostawa od 150 zł

Kuchnie świata – kulesh

Składniki:

1 i 1⁄2 szklanki kaszy jaglanej Lestello

6 ziemniaków

150 gramów słoniny wieprzowej

2 cebule

1⁄2 pęczka kolendry

1⁄2 pęczka natki pietruszki

3 bulionu wieprzowego

1 marchewka

Sól

pieprz

Przygotowanie:

Do bulionu wieprzowego należy dodać kaszę jaglaną i zacząć gotować. W połowie gotowania dodajemy obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki i marchewkę. Wrzucamy również drobno posiekaną natkę pietruszki i kolendrę.

Na rozgrzaną patelnię wrzucamy pokrojoną w kosteczkę słoninę wieprzową i dorzucamy cebule pokrojoną w kostkę. Całość smażymy na złocisty kolor. Zawartość patelni dodajemy do gotującej się kaszy jaglanej. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku i gotujemy całość na małym ogniu przez około 15 minut.

Smacznego ☺