Kuchnie świata – kulesh
Składniki:
1 i 1⁄2 szklanki kaszy jaglanej Lestello
6 ziemniaków
150 gramów słoniny wieprzowej
2 cebule
1⁄2 pęczka kolendry
1⁄2 pęczka natki pietruszki
3 bulionu wieprzowego
1 marchewka
Sól
pieprz
Przygotowanie:Do bulionu wieprzowego należy dodać kaszę jaglaną i zacząć gotować. W połowie gotowania dodajemy obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki i marchewkę. Wrzucamy również drobno posiekaną natkę pietruszki i kolendrę.
Na rozgrzaną patelnię wrzucamy pokrojoną w kosteczkę słoninę wieprzową i dorzucamy cebule pokrojoną w kostkę. Całość smażymy na złocisty kolor. Zawartość patelni dodajemy do gotującej się kaszy jaglanej. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku i gotujemy całość na małym ogniu przez około 15 minut.
Smacznego ☺