Darmowa dostawa od 400 zł

Krupnik z kaszy gryczanej

Składniki

  • 1,5 l wywaru mięsno-warzywnego
  • 1/2 szklanki kaszy gryczanej niepalonej Lestello
  • 10 pieczarek
  • 1 czerwona papryka
  • 3 łyżki keczupu
  • sól, pieprz
  • olej
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania

Kaszę zalać wrzątkiem i zagotować, odcedzić i przelać wodą na sicie. Włożyć do garnka z wywarem mięsno-warzywnym i ugotować do miękkości. Paprykę i pieczarki pokroić w cienkie plasterki i podsmażyć na oleju. Dodać do kaszy pod koniec gotowania. Następnie połączyć z keczupem, doprawić do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.

Zostaw komentarz

Pamiętaj, że komentarze muszą zostać zatwierdzone przed ich opublikowaniem