Darmowa dostawa od 150 zł

Kotlety z kaszy gryczanej

Składniki:

  • 2 woreczki kaszy gryczanej Lestello
  • 1 łyżeczka masła
  • 2 jajka
  • 4 łyżki tartego parmezanu
  • Sól
  • Pieprz
  • Bułka tarta do panierowania
  • 1 jajko do panierowania
  • Olej do smażenia
  •  

    Przygotowanie:

    Kaszę ugotować zgodnie z zaleceniami na opakowaniu produktu. Do gotującej się wody warto dodać łyżeczkę masła, które sprawi, że kasza będzie bardziej aksamitna. Po ugotowaniu kaszę studzimy.

    Dodajemy do niej 2 jajka i starty ser. Całość wyrabiamy na masę, z której formujemy kotlety o średniej wielkości. Każdy kotlet panierujemy w rozkłóconym jajku, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju na złocisty kolor.