Darmowa dostawa od 180 zł

Kotlety z ciecierzycy i cukinii

Składniki

  • 250 gramów ciecierzycy Lestello
  • 1 cukinia
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki maki ziemniaczanej
  • Pół pęczka natki pietruszki
  • Szczypta kurkumy
  • Sól
  • Pieprz
  • Olej do smażenia

Sposób przygotowania

Ciecierzycę namoczyć przez noc, a następnie ugotować do miękkości. Odcedzić i ostudzić. Chłodną, zblendować na jednolitą masę. Cukinię zetrzeć na tarce i odsączyć z nadmiaru wody. W misce połączyć ze sobą ciecierzycę, cukinię, jogurt oraz mąkę, kurkumę i poszatkowaną drobno natkę pietruszki. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Wykładać na rozgrzany na patelni olej i smażyć placuszki na złoty kolor z każdej ze stron. Smacznego

Zostaw komentarz

Pamiętaj, że komentarze muszą zostać zatwierdzone przed ich opublikowaniem