Darmowa dostawa od 180 zł

Kotlety pieczarkowe z kaszą

Składniki

  • 200 g kaszy gryczanej niepalonej Lestello
  • 400 g pieczarek
  • 100 g sera typu feta
  • 1 jajo
  • 2 ząbki czosnku
  • pieprz, sól
  • około 1 szklanka bułki tartej
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania

Kaszę gryczaną gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Pieczarki podsmażamy na odrobinie tłuszczu. Możemy dodać wcześniej posiekaną cebulkę, jednak bez niej danie będzie bardziej lekkostrawne. Podsmażone pieczarki siekamy w melakserze na drobne kawałeczki. Do dużej miski wkładamy kaszę, jajko, pieczarki, zmiażdżony czosnek, sól, pieprz i pokruszony ser feta. Jeśli masa wyjdzie zbyt rzadka, dodajemy około 1/2 szklanki bułki tartej. Formujemy kotleciki. Obtaczamy w tartej bułce i smażymy z obu stron na złoty kolor.

Zostaw komentarz

Pamiętaj, że komentarze muszą zostać zatwierdzone przed ich opublikowaniem