Darmowa dostawa od 400 zł

Kotleciki z ekspandowanym owsem

Składniki

  • 500 g mielonego mięsa indyka
  • 4 łyżki zimnej wody
  • 4-5 suszonych pomidorów w oliwie
  • 3/4 szklanki owsa ekspandowanego Lestello
  • sól, pieprz
  • szczypta ostrej papryki
  • 1/2 łyżeczki suszonego oregano
  • 1 łyżeczka mielonej kolendry

Sposób przygotowania

Mięso połączyć z posiekanymi suszonymi pomidorami, dodać 4 łyżki zimnej wody, 1 łyżkę oliwy z suszonych pomidorów, przyprawy oraz owies ekspandowany. Wyrabiać ręką przez około minutę. Uformować niewielkie kotleciki. Smażyć przez ok. 5 minut z każdej strony na średnim ogniu. Podawać na ciepło lub na zimno z sosami.

Zostaw komentarz

Pamiętaj, że komentarze muszą zostać zatwierdzone przed ich opublikowaniem