Darmowa dostawa od 400 zł

Kasza jęczmienna z pieczarkami, groszkiem i marchewką

Składniki

  • 200 gram kaszy jęczmiennej perłowej Lestello
  • Pół szklanki zielonego groszku
  • 1 średniej wielkości marchewka
  • 300 gram pieczarek
  • 2 łyżki masła
  • Sól
  • Pieprz

Sposób przygotowania

Kaszę ugotować do miękkości. Na patelni roztopić masło i wrzucić pokrojone w plasterki pieczarki. Smażyć pod przykryciem przez około 5 minut. Po tym czasie dodać pokrojoną w drobne paseczki marchewkę i groszek. Wymieszać i smażyć całość przez około 4 minuty. Na koniec dodać kaszę, wymieszać i doprawić do smaku sola i pieprzem. Smacznego :)

Zostaw komentarz

Pamiętaj, że komentarze muszą zostać zatwierdzone przed ich opublikowaniem