Darmowa dostawa od 400 zł

Kasza jęczmienna z marchewką i cebulą

Składniki

  • 300 gramów kaszy jęczmiennej perłowej Lestello
  • 2 marchewki
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • Szczypta cynamonu
  • 2 litry bulionu warzywnego
  • Sól
  • Pieprz
  • Olej do smażenia

Sposób przygotowania

Kaszę jęczmienną ugotować według instrukcji na opakowaniu producenta. Jednak zamiast w wodzie, należy ją ugotować w bulionie warzywnym. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Cebulę i czosnek, obrać i pokroić na drobną kosteczkę. Następnie wszystko ładnie zeszklić na rozgrzanych na patelni 2 łyżkach oleju, przez około 4 minuty. Do ugotowanej kaszy dodać podsmażoną marchewkę z cebulą i czosnkiem. Doprawić całość solą, pieprzem i cynamonem. Wymieszać. Smacznego :)

Zostaw komentarz

Pamiętaj, że komentarze muszą zostać zatwierdzone przed ich opublikowaniem