Darmowa dostawa od 400 zł

Kasza jęczmienna z chilli, szpinakiem i cebulą

Składniki

  • 250 gramów kaszy jęczmiennej perłowej Lestello
  • 1 papryczka chilli
  • 1 średniej wielkości czerwona cebula
  • Garść liści szpinaku
  • Pół szklanki soku z cytryny
  • Pół łyżeczki mielonej czerwonej papryki
  • Sól
  • Pieprz

Sposób przygotowania

Kaszę jęczmienną ugotować według instrukcji na opakowaniu producenta i ostudzić. Cebulę pokroić w pióra. Papryczkę chilli przekroić na pół i pozbawić nasion. Następnie drobno poszatkować. Do miski wlać sok z cytryny. Wrzucić szpinak, cebulę i chilli. Całość posypać mieloną papryką i wymieszać. Odstawić do lodówki na około 25 minut. Po tym czasie wymieszać z kaszą jęczmienną i doprawić do smaku solą i pieprzem. Smacznego :)

Zostaw komentarz

Pamiętaj, że komentarze muszą zostać zatwierdzone przed ich opublikowaniem