Darmowa dostawa od 400 zł

Kasza jęczmienna z bobem, pistacjami i tymiankiem

Składniki

  • 200 gramów kaszy jęczmiennej Lestello
  • 1 szklanka mrożonego bobu
  • Garść pistacji
  • 2 łyżki poszatkowanego świeżego tymianku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • Sok z połowy limonki
  • Pół łyżeczki pieprzu ziołowego
  • Sól

Sposób przygotowania

Kaszę jęczmienną ugotować na sypko według instrukcji na opakowaniu producenta. Pistacje obrać i lekko poszatkować. Dodać do ugotowanej kaszy wraz z ugotowanym na miękko bobem. Wrzucić poszatkowany tymianek. Doprawić solą i pieprzem ziołowym. Wlać oliwę z oliwek i sok z limonki. Wymieszać całość. Smacznego :)

Zostaw komentarz

Pamiętaj, że komentarze muszą zostać zatwierdzone przed ich opublikowaniem