Darmowa dostawa od 400 zł

Kasza gryczana z pieczarkami i fasolką szparagową

Składniki

  • 250 gramów kaszy gryczanej Lestello
  • 150 gramów małych pieczarek
  • Garść zielonej fasolki szparagowej
  • 2 łyżki masła
  • Sól
  • Pieprz

Sposób przygotowania

Kasze ugotować na sypko według instrukcji na opakowaniu. Pieczarki umyć i przekroić na pół. Na patelni rozpuścić masło i podsmażyć na nim na złoty kolor pieczarki. Następnie dodać fasolkę szparagową i smażyć razem przez 3 minuty, co jakiś czas mieszając. Na koniec wrzucić ugotowaną kaszę i doprawić do smaku solą i pieprzem. Zdjąć z ognia i przełożyć na talerze. Smacznego :)

Zostaw komentarz

Pamiętaj, że komentarze muszą zostać zatwierdzone przed ich opublikowaniem