Darmowa dostawa od 150 zł

Kasza gryczana z papryką i marchewką

Składniki:

400 gramów kaszy gryczanej Lestello

2 marchewki

2 papryki czerwone

Pęczek natki pietruszki

1 łyżka oleju kokosowego

Pół łyżeczki imbiru

Pół łyżeczki mielonej wędzonej papryki

Sól i pieprz

2 szklanki bulionu warzywnego

Przygotowanie:

Kaszę gryczaną ugotujcie według instrukcji na opakowaniu producenta.

Marchewkę obierzcie i pokrójcie w talarki. Paprykę pokrójcie w kosteczkę.

W garnku rozpuśćcie olej kokosowy i wrzućcie na niego paprykę i marchewkę. Smażcie całość przez około 3 minuty cały czas mieszając. Następnie dolejcie bulion i dodajcie suszoną wędzoną paprykę oraz imbir. Wymieszajcie i duście razem przez około 15 minut, co jakiś czas mieszając. Na koniec dodajcie kaszę gryczaną i pokrojoną natkę pietruszki. Doprawcie do smaku solą i pieprzem. Wymieszajcie.

Smacznego :)