Kasza gryczana z papryką i marchewką
Składniki:
400 gramów kaszy gryczanej Lestello
2 marchewki
2 papryki czerwone
Pęczek natki pietruszki
1 łyżka oleju kokosowego
Pół łyżeczki imbiru
Pół łyżeczki mielonej wędzonej papryki
Sól i pieprz
2 szklanki bulionu warzywnego
Przygotowanie:
Kaszę gryczaną ugotujcie według instrukcji na opakowaniu producenta.
Marchewkę obierzcie i pokrójcie w talarki. Paprykę pokrójcie w kosteczkę.
W garnku rozpuśćcie olej kokosowy i wrzućcie na niego paprykę i marchewkę. Smażcie całość przez około 3 minuty cały czas mieszając. Następnie dolejcie bulion i dodajcie suszoną wędzoną paprykę oraz imbir. Wymieszajcie i duście razem przez około 15 minut, co jakiś czas mieszając. Na koniec dodajcie kaszę gryczaną i pokrojoną natkę pietruszki. Doprawcie do smaku solą i pieprzem. Wymieszajcie.
Smacznego :)