KASZA GRYCZANA Z KOLOROWYMI WARZYWAMI
Składniki
- 1 opakowanie kaszy gryczanej Lestello
- Pól zielonej papryki
- Pół czerwonej papryki
- Pół żółtej papryki
- 1 cebula
- 1 marchewka
- Pół bakłażana
- 2 łyżki oleju rzepakowego
- Pół łyżeczki mielonej wędzonej papryki
- Pół łyżeczki imbiru
- Pół łyżeczki suszonej bazylii
- Pół łyżeczki suszonego oregano
Sposób przygotowania
Cebule obrać i drobno posiekać. Na patelni rozgrzać olej i zeszklić na nim cebule. Następnie wrzucić pokrojone w drobną kostkę papryki, bakłażana oraz marchewkę. Smażyć pod przykryciem przez około 5 minut, co jakiś czas mieszając. Na koniec dodać kasze gryczaną oraz wędzona paprykę, imbir, oregano i bazylie. Całość wymieszać i smażyć jeszcze przez 2 minuty. Gotowe danie wyłożyć na talerze.
SmacznegoJ