Darmowa dostawa od 180 zł

Kasza gryczana smażona z kurczakiem i szpinakiem

Składniki

  • 400 gram kaszy gryczanej prażonej Lestello
  • 2 piersi z kurczaka
  • 1 duża cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 100 gram pieczarek
  • 150 gram szpinaku
  • Olej do smażenia
  • 1 łyżka masła
  • Sól
  • Pieprz

Sposób przygotowania

Kaszę gryczaną ugotować według instrukcji na opakowaniu. Cebulę i czosnek drobno posiekać i wrzucić na rozgrzany na patelni olej. Smażyć do momentu, aż się zeszklą. Następnie dodać umyte i pokrojone w kosteczkę piersi z kurczaka. Smażyć całość, co jakiś czas mieszając, przez około 3 minuty. Po tym czasie dorzuć na patelnię łyżkę masła i wrzucić pokrojone drobno pieczarki. Smażyć pod przykryciem przez około 4 minuty, co jakiś czas mieszając. Na koniec dodać umyty szpinak i smażyć jeszcze przez 2 minuty.
Dodać kaszę i doprawić sola i pieprzem do smaku. Wymieszać do połączenia się smaków. Smacznego ☺

Zostaw komentarz

Pamiętaj, że komentarze muszą zostać zatwierdzone przed ich opublikowaniem