Kasza gryczana smażona z kurczakiem i szpinakiem
Składniki
- 400 gram kaszy gryczanej prażonej Lestello
- 2 piersi z kurczaka
- 1 duża cebula
- 1 ząbek czosnku
- 100 gram pieczarek
- 150 gram szpinaku
- Olej do smażenia
- 1 łyżka masła
- Sól
- Pieprz
Sposób przygotowania
Kaszę gryczaną ugotować według instrukcji na opakowaniu. Cebulę i czosnek drobno posiekać i wrzucić na rozgrzany na patelni olej. Smażyć do momentu, aż się zeszklą. Następnie dodać umyte i pokrojone w kosteczkę piersi z kurczaka. Smażyć całość, co jakiś czas mieszając, przez około 3 minuty. Po tym czasie dorzuć na patelnię łyżkę masła i wrzucić pokrojone drobno pieczarki. Smażyć pod przykryciem przez około 4 minuty, co jakiś czas mieszając. Na koniec dodać umyty szpinak i smażyć jeszcze przez 2 minuty.
Dodać kaszę i doprawić sola i pieprzem do smaku. Wymieszać do połączenia się smaków. Smacznego ☺