Kasza bulgur z zielona soczewicą, kukurydzą, pomidorami i marchewką z dressingiem z mango
Składniki
200 gramów kaszy bulgur Lestello
Pół szklanki kukurydzy
Pół szklanki zielonej soczewicy Lestello
2 pomidory
1 mała marchewka
1 cebula
3 łyżki soku z mango
1 łyżka drobno posiekanej mięty
Sól
Pieprz
2 łyżki oleju
Sposób przygotowania
Kaszę bulgur ugotować na sypko według instrukcji na opakowaniu. Pomidory pozbawić skórki i pokroić w drobną kostkę. Marchewkę i cebulę obrać i również pokroić w kosteczkę. Na patelni rozgrzać olej i zeszklić cebulę, następnie dodać marchewkę i pomidory. Dusić pod przykryciem przez około 15 minut. Ostudzić i dodać do kaszy wraz z kukurydzą i ugotowaną na miękko soczewicą. W oddzielnym naczyniu wymieszać ze sobą sok z mango z miętą. Następnie wlać do kaszy i wymieszać. Doprawić solą i pieprzem według własnego smaku. Smacznego :)