Darmowa dostawa od 400 zł

Kasza bulgur z zielona soczewicą, kukurydzą, pomidorami i marchewką z dressingiem z mango

Składniki

  • 200 gramów kaszy bulgur Lestello
  • Pół szklanki kukurydzy
  • Pół szklanki zielonej soczewicy Lestello
  • 2 pomidory
  • 1 mała marchewka
  • 1 cebula
  • 3 łyżki soku z mango
  • 1 łyżka drobno posiekanej mięty
  • Sól
  • Pieprz
  • 2 łyżki oleju

Sposób przygotowania

Kaszę bulgur ugotować na sypko według instrukcji na opakowaniu. Pomidory pozbawić skórki i pokroić w drobną kostkę. Marchewkę i cebulę obrać i również pokroić w kosteczkę. Na patelni rozgrzać olej i zeszklić cebulę, następnie dodać marchewkę i pomidory. Dusić pod przykryciem przez około 15 minut. Ostudzić i dodać do kaszy wraz z kukurydzą i ugotowaną na miękko soczewicą. W oddzielnym naczyniu wymieszać ze sobą sok z mango z miętą. Następnie wlać do kaszy i wymieszać. Doprawić solą i pieprzem według własnego smaku. Smacznego :)

Zostaw komentarz

Pamiętaj, że komentarze muszą zostać zatwierdzone przed ich opublikowaniem