Darmowa dostawa od 150 zł

KAISERSCHAMRREN NA MĄCE RYŻOWEJ

Składniki

  • 3 łyżki zmielonego w młynku do kawy ryżu białego długiego Lestello
  • 2 łyżki rumu
  • 2 łyżki rodzynek
  • 4 jajka
  • Szczypta soli
  • Pół szklanki mleka
  • Cukier puder

Sposób przygotowania

Rodzynki namoczyć przez około 20 minut w rumie. Odsączyć. Oddzielić białka od żółtek. Dodać szczyptę soli i ubić na sztywna pianę. Pod sam koniec ubijania, stopniowo dodawać żółtka. Następnie wymieszać z mąką i rodzynkami. Dolać mleko i delikatnie wymieszać. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę masła i wylać masę. Smażyć, aż spód ładnie się zrumieni i przerzucić na druga stronę. Gotowy omlet porwać na małe kawałki i przełożyć na talerz. Przed podaniem, posypać cukrem pudrem. 
Smacznego J