Darmowa dostawa od 180 zł

Jambalaya z kapustą

Składniki

  • 450 g mielonej wołowiny
  • 450 g kiełbasy, pokrojonej na 0,5 cm plasterki
  • 1 cebula, posiekana
  • 3 łodygi selera naciowego
  • 1 ząbek czosnku, posiekanego
  • 1 średnia główka kapusty, posiekanej
  • 1 puszka (400 g) pomidorów
  • 400 ml wody
  • 200 g ryżu Lestello
  • sól czosnkowa do smaku

Sposób przygotowania

Kiełbasę i seler naciowy pokroić w plasterki. Cebulę i czosnek obrać i posiekać. Kapustę poszatkować. W dużej patelni, na dużym ogniu, podsmażyć mieloną wołowinę z kiełbasą. Następnie dodać cebulę, seler i czosnek. Dusić, aż mięso się równomiernie przyrumieni. Dodać kapustę, pomidory, wodę i ryż. Doprawić solą czosnkową. Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień. Przykryć i gotować na małym ogniu przez 35 do 40 minut, lub do momentu gdy ryż będzie miękki.

Zostaw komentarz

Pamiętaj, że komentarze muszą zostać zatwierdzone przed ich opublikowaniem