Darmowa dostawa od 400 zł

Jajka faszerowane musem z grochu i żółtek

Składniki

  • 8 jajek
  • 1 szklanka grochu żółtego Lestello
  • Pół łyżeczki słodkiej mielonej papryki
  • 1 łyżeczka kurkumy
  • 3 łyżki majonezu
  • Sok z połowy cytryny
  • Sól
  • Pieprz

Sposób przygotowania

Groch namoczyć przez noc, a następnego dnia ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Jajka ugotować na twardo. Następnie przekroić na połówki i wyjąć żółtka do oddzielnej miski. Dodać groch oraz kurkumę, słodką mieloną paprykę oraz sól i pieprz do smaku. Zblendować całość na jednolitą masę, stopniowo dodając po łyżce majonezu. Gdy masa będzie gładka, dodać sok z cytryny oraz doprawić solą i pieprzem. Gotową masę przełożyć do rękawa cukierniczego i wypełnić wgłębienia w połówkach jajek, pozostałe po usunięciu żółtek. Smacznego ☺

Zostaw komentarz

Pamiętaj, że komentarze muszą zostać zatwierdzone przed ich opublikowaniem