Darmowa dostawa od 150 zł

JAGLANKA Z ORZECHAMI LASKOWYMI, MIGDAŁAMI I WIŚNIAMI

Składniki

  • 1 szklanka kaszy jaglanej Lestello
  • 2 i ½ szklanki mleka
  • Garść płatków migdałowych
  • Garść obranych orzechów laskowych
  • Pół łyżeczki cynamonu
  • 1 opakowanie cukru cynamonowego
  • 1 łyżka brązowego cukru
  • Pół łyżeczki ekstraktu waniliowego
  • Pół szklanki wydrylowanych wiśni

Sposób przygotowania

Do rondelka wlać mleko i podgrzać. Gdy będzie ciepłe, dodać cynamon, cukier brązowy, cukier cynamonowy i ekstrakt waniliowy. Wymieszać i wrzucić kaszę jaglaną. Gotować do momentu, aż kasza spęcznieje. Przełożyć do miseczki. 
Na wierzch wyłożyć rozdrobnione płatki migdałów i orzechów włoskich. Rozsypać wydrylowane wiśnie.  
Smacznego