Darmowa dostawa od 400 zł

Jaglanka z jabłkami, cynamonem, wanilią i wiórkami kokosowymi

Składniki

  • 1 szklanka kaszy jaglanej Lestello
  • 2,5 szklanki mleka
  • 1 duże jabłko
  • 1 łyżka cukru brązowego
  • Pół łyżeczki cynamon
  • 1 łyżka cukru waniliowego
  • Łyżka wiórków koksowych
  • 2 łyżki masła

Sposób przygotowania

Kaszę jaglaną płuczemy pod bieżącą ciepłą wodą. W garnku zagotowujemy 2,5 szklanki mleka. Kiedy będzie już gorąca, dorzucamy kaszę jaglaną i gotujemy około 15 minut. Po tym czasie zdejmujemy z gazu i pozostawiamy pod przykryciem na 5 minut. Gotową kaszę odcedzamy, jeśli nie wchłonęła całego mleka. Jabłko obieramy i kroimy w drobną kostkę. Na patelni rozgrzewamy masło i wrzucamy pokrojone jabłka wraz z łyżką cukru brązowego. Smażymy do momentu, aż jabłka się rozpadną. Dodajemy cukier waniliowy, cynamon, ugotowaną kaszę jaglaną i wiórki kokosowe. Całość mieszamy. Trzymamy na ogniu jeszcze przez około 1 minutę. Smacznego ☺

Zostaw komentarz

Pamiętaj, że komentarze muszą zostać zatwierdzone przed ich opublikowaniem