Darmowa dostawa od 400 zł

Gulasz z zieloną soczewicą, marchewką i dynią

Składniki

  • Szklanka zielonej soczewicy Lestello
  • 1 mała dynia hokkaido
  • 3 marchewki
  • 1 cebula
  • 1,2 litra bulionu warzywnego
  • Sok z 1 pomarańczy
  • Pół łyżeczki cynamonu
  • 1 łyżeczka curry
  • Sól
  • Pieprz
  • Olej do smażenia

Sposób przygotowania

Dynię oraz marchewkę obierz i pokrój w kostkę. Cebulę również pokrój w drobną kosteczkę. W garnku rozgrzej 2 łyżki oleju. Zeszklij cebulę, a następnie dodaj pokrojoną w kostkę marchewkę i dynię. Smaż całość około 3 minuty. Następnie zalej bulionem i dodaj soczewicę. Dopraw cynamonem, curry oraz solą i pieprzem. Wymieszaj i gotuj bez przykrycia, aż soczewica będzie miękka, a bulion odparuje, tworząc konsystencję gulaszu. Na koniec dodaj sok z 1 pomarańczy i wymieszaj całość. Smacznego :)

Zostaw komentarz

Pamiętaj, że komentarze muszą zostać zatwierdzone przed ich opublikowaniem