GULASZ WARZYWNY Z CIECIERZYCY I BAKŁAŻANA

Składniki
- Półtorej szklanki ciecierzycy Lestello
- 1 duży bakłażan
- 1 czerwona papryka
- 3 duże pomidory
- 1 cebula
- Pół łyżeczki ostrej mielonej papryki
- Pół łyżeczki wędzonej mielonej papryki
- Szczypta cynamonu
- Sól i pieprz
- Olej do smażenia
Sposób przygotowania
W rondelku rozgrzać 2 łyżki oleju i wrzucić na nie, drobno posiekaną cebulkę. Zeszklić i dodać pokrojone w drobną kosteczkę bakłażana i paprykę. Smażyć przez około 3 minuty. Pomidory umyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Dodać do garnka. Wrzucić ugotowana ciecierzycę. Doprawić ostrą i wędzoną papryką oraz solą, pieprzem i cynamonem do smaku. Wymieszać i smażyć całość, co jakiś czas mieszając do momentu, aż pomidory puszczą sok i lekko zaczną się rozpadać. Podawać ze świeżo ugotowanym ryżem.
Smacznego ?