Darmowa dostawa od 150 zł

GULASZ NA SŁODKO Z ZIELONA SOCZEWICA I DYNIĄ

Składniki

  • Półtorej szklanki zielonej soczewicy Lestello
  • Pół szklanki rodzynek
  • Pół szklanki wiśniówki
  • 300 gramów dyni piżmowej
  • Pół łyżeczki cynamonu
  • Pół łyżeczki cukru waniliowego
  • 2 łyżki oleju rzepakowego

Sposób przygotowania

Rodzynki zalać na noc wiśniówką. Soczewicę ugotować według instrukcji na opakowaniu producenta.
Dynie obrać i pokroić w drobną kosteczkę. Następnie wrzucić na rozgrzany w garnku olej i przesmażyć, aż będzie miękka. Dodać soczewice oraz przelać rodzynki wraz z wiśniówką. Doprawić cynamonem oraz cukrem waniliowym i cały czas mieszając gotować przez 4 minuty. Gotowe danie przełożyć do miseczek. 
Smacznego