Gryczane brownie z malinami
Zaskocz swoich bliskich wyjątkowym smakiem brownie na bazie kaszy gryczanej. Wilgotne bezglutenowe czekoladowo-gryczane fit ciasto w połączeniu z lekko kwaskowatymi malinami smakuje obłędnie !
Składniki:
✅ 120g kaszy gryczanej niepalonej Lestello
✅ 80g masła
✅ 3 jajka
✅ 100g czekolady gorzkiej
✅ 120g kaszy gryczanej niepalonej Lestello
✅ 80g masła
✅ 3 jajka
✅ 100g czekolady gorzkiej
✅ 20g orzechów włoskich
✅ pół szklanki mleka
✅ pół szklanki wody
✅ 3 łyżki cukru lub słodzika
✅ Kilka listków mięty do ozdoby
Sposób przyrządzenia:
✅ pół szklanki mleka
✅ pół szklanki wody
✅ 3 łyżki cukru lub słodzika
✅ Kilka listków mięty do ozdoby
Sposób przyrządzenia:
1.Połam czekoladę na kawałki i razem z masłem roztop w kąpieli wodnej. Pozostaw do ostygnięcia.
2. Kasze gryczaną ugotuj na mleku z woda, dodaj odrobinę aromatu waniliowego i całość zblenduj.
3. Ubij jajka z cukrem na jasną masę, dodaj kasze i lekko mieszając dolewaj czekoladę.
2. Kasze gryczaną ugotuj na mleku z woda, dodaj odrobinę aromatu waniliowego i całość zblenduj.
3. Ubij jajka z cukrem na jasną masę, dodaj kasze i lekko mieszając dolewaj czekoladę.
5. Dodaj orzechów włoskich.
4. Przelej masę do blachy wyłożonej papierem do pieczenia.
5. Włóż do piekarnika, czas pieczenia ok. 45 minut w temperaturze 180 stopni.
4. Przelej masę do blachy wyłożonej papierem do pieczenia.
5. Włóż do piekarnika, czas pieczenia ok. 45 minut w temperaturze 180 stopni.
6. Dodaj maliny.
7. Ciasto ozdób listkami mięty.
7. Ciasto ozdób listkami mięty.