Darmowa dostawa od 400 zł

Grochówka z wędzoną makrelą

Składniki

  • 500 gramów wędzonej makreli
  • 1,5 szklanki grochu żółtego Lestello
  • 6 dużych ziemniaków
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • Pół selera
  • Sól
  • Pieprz
  • Natka pietruszki
  • Majeranek suszony
  • Lubczyk suszony

Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Wrzucamy do garnka i dodajemy rozdrobnioną wędzoną makrelę. Zalewamy około 2 litrami wody i zagotowujemy. Dodajemy pokrojone w kostkę marchewkę, pietruszkę oraz selera. Gotujemy do momentu, aż warzywa będą miękkie. Wtedy dodajemy przepłukany pod zimną wodą groch i gotujemy do momentu, aż będzie się rozpadał. Doprawiamy solą, pieprzem oraz około 1 łyżeczką drobno posiekanej natki pietruszki oraz po 1 łyżeczce suszonego majeranku i lubczyku. Gotujemy jeszcze przez około 5 minut. Smacznego :)

Zostaw komentarz

Pamiętaj, że komentarze muszą zostać zatwierdzone przed ich opublikowaniem