Darmowa dostawa od 180 zł

Dynia faszerowana kuskusem z grzybami

Składniki

  • 1 opakowanie kaszy kuskus Lestello
  • 1 dynia piżmowa
  • 1 łyżeczka kurkumy
  • Pół łyżeczki cynamonu
  • Pół łyżeczki imbiru
  • 2 łyżki soku pomarańczowego
  • Pół kilograma pieczarek
  • 2 łyżki masła
  • Sól i pieprz

Sposób przygotowania

Kuskus zalać wrzątkiem i odstawić na 5 minut pod przykryciem. Dynię wydrążyć i pozbawić pestek. Wydobyty miąższ pokroić w drobną kosteczkę i dodać do kuskusu. Doprawić cynamonem, kurkumą i imbirem. Wymieszać i odstawić. Pieczarki umyć i pokroić w plasterki. Na patelni rozgrzać dwie łyżki masła i wrzucić pieczarki. Smażyć przez około 7 minut. Następnie zdjąć z ognia i wymieszać z wcześniej przygotowanym kuskusem. Dodać sok z pomarańczy i ponownie wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Tak przygotowaną masą nafaszerować obydwie połówki dyni i wstawić całość do nagrzanego do 200 stopni piekarnika. Piec przez około 20 minut. Smacznego :)

Zostaw komentarz

Pamiętaj, że komentarze muszą zostać zatwierdzone przed ich opublikowaniem