Darmowa dostawa od 150 zł

Czekoladowe muffiny gryczane

Składniki

  •  
  • 1 i ½ szklanki kaszy gryczanej Lestello
  • 140 gramów masła
  • 60 gramów gorzkiej czekolady
  • 4 łyżki kakao
  • 2 jajka
  • Pół szklanki brązowego cukru
  • Pół szklanki śmietany 12%
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Sposób przygotowania

Kaszę gryczaną zmielić w młynku do kawy na mączkę. Masło rozpuścić razem z czekolada w kąpieli wodnej. Dodać kakao i wymieszać. Jajka ubić z cukrem. Dodać lekko ostudzona masę czekoladową, śmietanę, proszek do pieczenia oraz mąkę gryczaną. Całość zmiksować do powstanie jednolitej masy. Następnie wypełniać nią papilotki na muffiny. Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 20 minut. Smacznego :)