Darmowa dostawa od 400 zł

Chleb gryczany

Składniki

  • 2 szklanki kaszy gryczanej białej Lestello
  • 0,5 szklanki wody
  • 1⁄4 szklanki oleju rzepakowego
  • 1⁄2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 2 łyżeczki soli morskiej Sok z połowy cytryny
  • 1⁄2 łyżeczki oregano
  • 1⁄2 łyżeczki bazylii

Sposób przygotowania

Kaszę gryczaną należy namoczyć w dużej ilości wody. Zostawić ją tak na około 2 godziny. Po tym czasie przełożyć kaszę do misy blendera. Dodać olej, sok z cytryny, wodę, sodę, sól oregano i bazylię. Całość blendować około 5 minut. Gotową masę przełożyć do formy keksówki, wysmarowanej masłem. Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 1,5 godziny.

Zostaw komentarz

Pamiętaj, że komentarze muszą zostać zatwierdzone przed ich opublikowaniem