Darmowa dostawa od 400 zł

Burgery z kaszy gryczanej

Składniki (na 4 duże kotlety):

 

2 szklanki ugotowanej, białej kaszy gryczanej Lestello

3⁄4 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej Lestello

1 marchewka

1 cebula

Pół pora

2 ząbki czosnku

1 łyżeczka suszonego lubczyku

1 łyżeczka suszonego majeranku Sól

Pieprz

1 jajko

Olej do smażenia

Przygotowanie:

Do jednej miski wsyp ugotowane 2 szklanki kaszy gryczanej, a do drugiej 3⁄4 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej.

Marchewkę ugotuj i wrzuć do kaszy jaglanej. Cebulę i czosnek pokrój w drobną kosteczkę i zeszklij na rozgrzanym na patelni oleju. Ostudź i dodaj do kaszy jaglanej z marchewką. Wrzuć też pokrojonego drobno pora. Całość zblenduj na jednolitą masę. Zblenduj również kaszę gryczaną. Następnie połącz obydwie masy. Dodaj jajko, przyprawy oraz posól i popieprz do smaku. Wyrób ciasto, z którego następnie formuj burgery. Smaż je na rozgrzanym na patelni oleju na złoty kolor, po każdej ze stron.

Smacznego ☺

Zostaw komentarz

Pamiętaj, że komentarze muszą zostać zatwierdzone przed ich opublikowaniem